Пірати смітять грошима,
але не всім це подобається

З північного Сомалі повідомляють, що пірати починають втрачати підтримку суспільства.
Сомалійські пірати останніми місяцями стали набагато частіше захоплювати судна, в тому числі з українськими моряками. Двох із них, членів екіпажу судна Маласпіна Касл, було звільнено на минулих вихідних.
Раніше повідомлялося, що пірати мають міцну підтримку звичайних сомалійців, проте зараз, як передає наш східно-африканський кореспондент Пітер Ґресте з міста Бососо, місцеві мешканці й клерики в провінції Пунтланд кажуть, що піратські банди руйнують суспільство.
Вони їздять на позашляховиках, носять темні окуляри й мають набиті гаманці; тож мешканці міста кажуть, що добре знають, хто у них пірати. Проте дехто каже, що їх вирізняє не тільки це, а ще згвалтування, наркотики та конфлікти. Інші нарікають на інфляцію, бо пірати витрачають багато грошей, і через них підіймаються ціни на харчі, землю та машини.
Мусульманські клерики кажуть, що вони розбивають родини, приваблюючи жінок обіцянками грошей, привозять з собою алкоголь і проституцію, і загалом створюють більше проблем, ніж їхні гроші можуть розв'язати. Втрата поваги до піратів не зупинить піратство, але, можливо, зробить вербування нових піратів важчим у тих місцях, де раніше їх вітали.